Gabriela Firea îl atacă pe Nicuşor Dan: "40.000 de lei din banii bucureştenilor s-au irosit pentru mofturile actualului primar general"

Autor: Petru Mazilu Postat la 31 ianuarie 2022 93 afişări

Gabriela Firea susţine că 40.000 de lei din banii bucureştenilor s-au irosit pentru mofturile actualului primar general. Este vorba despre amenzile primite de Nicuşor Dan de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, arată Firea.

Gabriela Firea îl atacă pe Nicuşor Dan: "40.000 de lei din banii bucureştenilor s-au irosit pentru mofturile actualului primar general"

„Bucureşteanul plăteşte, când primarul greşeşte! Amenzile pe care Nicuşor Dan le-a primit de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru că nu a respectat legea au fost plătite, ilegal spun eu, din bugetul Primăriei Capitalei.

40.000 de lei din banii bucureştenilor s-au irosit pentru mofturile şi încăpăţânarea actualului primar general de a face propriile legi”, a anunţat Firea, pe Facebook.

Potrivit Gabrielei Firea, aproape 1.600 de certificate de urbanism nu au fost semnate la timp de primarul general, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii l-a amendat cu 20.000 de lei pe Nicuşor Dan pentru nerespectarea legii.

La fel s-a întâmplat şi cu toate autorizaţiile de construire din ultimul an, mai spune Firea. Aproape 500 de solicitări au depăşit termenul legal de 30 de zile şi a fost emisă o nouă amendă de 20.000 de lei.

Ca urmare, Gabriela Firea îi cere lui Nicuşor Dan să achite amenzile din propriile venituri.

„Nicuşor Dan nu a plătit, însă, amenzile din buzunarul propriu, chiar dacă ele au fost emise pe numele său, nu al instituţiei. În doar o săptămâna, ambele sancţiuni au fost achitate din bugetul Primăriei Capitalei. Primarul general nu respectă fix ce le cerea celor de dinaintea sa: să respecte legea şi să cheltuie chibzuit banul public! Ar fi trebuit să plătească din salariul său amenzile, iar Primăria Capitalei trebuie să explice în ce bază a achitat sancţiunile primite de persoana fizică Nicuşor Dan în exercitarea mandatului de primar general”, a precizat Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gabriela firea,
nicuşor dan,
amenzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.