Furtuna tropicală Idalia ar putea lovi Florida sub formă de uragan

Autor: Laura Buciu Postat la 28 august 2023 27 afişări

Furtuna tropicală Idalia s-ar putea transforma în uragan luni, aducând vânturi puternice şi furtuni puternice în Cuba şi Florida la sfârşitul acestei săptămâni, potrivit Reuters.

Furtuna tropicală Idalia ar putea lovi Florida sub formă de uragan

Vântul va avea o viteză de 95 km/h şi va fi şi furtună, Vijelia ar putea atinge puterea categoriei 2, cu vânturi susţinute, miercuri, atunci când se preconizează că va ajunge în Florida, potrivit guvernatorului Ron DeSantis.

Guvernatorul a declarat că uraganul ar putea atinge pământul în zona Big Bend din nordul Floridei - acolo unde panhandle se transformă în peninsulă.

Centrul naţional american pentru uragane (NHC) a precizat duminică că furtuna se află în prezent în apropiere de Canalul Yucatan, la aproximativ 235 km la sud de vârful vestic al Cubei.

Idalia ar putea provoca inundaţii uriaşe împrăştiate din cauza ploilor abundente de-a lungul unor părţi din coasta de vest a Floridei, Panhandle şi sudul Georgiei, în noaptea de marţi spre miercuri, a declarat meteorologul cu sediul la Miami.

„Idalia va avea probabil o intensitate apropiată sau de cea a unui uragan major când va ajunge pe coasta Golfului Florida”, a adăugat NHC.

DeSantis a declarat sâmbătă stare de urgenţă pentru 33 de comitate din Florida.

„Dacă vă aflaţi în calea acestei furtuni, ar trebui să vă aşteptaţi la întreruperi de energie electrică, aşa că vă rugăm să vă pregătiţi pentru asta”, a declarat DeSantis în timpul unei şedinţe de duminică cu Divizia de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Florida.

Guvernatorul a declarat că lucrătorii companiilor de electricitate se pregătesc înainte de furtună şi că 1.100 de membri ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi cu 2.400 de vehicule pentru ape înalte şi mai multe avioane pentru eforturile de salvare şi recuperare.

Duke Energy monitorizează îndeaproape apropierea de Idalia şi pregăteşte echipaje şi echipamente pentru a răspunde în cazul în care clienţii rămân fără curent.

Preşedintele Joe Biden a fost informat cu privire la traiectoria prognozată a Idaliei şi va fi ţinut la curent pe măsură ce furtuna se deplasează, a declarat Casa Albă duminică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
furtună,
uragan,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.