Fructul preferat al lumii este pe cale să dispară definitiv

Postat la 01 decembrie 2015 503 afişări

Fructul preferat al lumii este pe cale să dispară definitiv

Este vorba despre banană, care, începând din anii '60, este ameninţată de o ciupercă care a distrus culturile din sudul Asiei, din orientul Mijlociu, din Africa şi din Australia. Boala se numeşte Panama şi nu are leac; din această cauză, este doar o chestiune de timp până când culturile din America Latină, care exportă mai bine de jumătate din bananele consumate în lume, vor fi atacate.

Boala a apărut în Indonezia şi de acolo s-a răspândit spre Taiwan, China şi apoi spre restul Asiei de Sud-Est. În prezent se află în Pakistan, Liban, Iordania, Oman şi Mozambic, dar şi în nordul Australiei.

Răspândirea bolii este legată şi de modul în care bananele sunt cultivate: practic, sunt clone ale unui singur fruct, aşa că, în lipsa unei reproduceri normale, plantele nu se pot apăra împotriva bolii. Specialiştii spun că în următorii 50 de ani forma comercială a bananelor ar urma să dispară.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fructul-preferat-al-lumii-este-pe-cale-sa-dispara-definitiv-14904904
14904904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.