Franta, sub presiunea mafiei europene - in special romaneasca, albaneza sau lituaninana

Postat la 04 mai 2011 82 afişări

Un studiu al agentiei europene de politie Europol, dat publicitatii miercuri, confirma cresterea mafiei in Europa, in special de origine romana, albaneza, lituaniana sau nigeriana, iar Franta nu a scapat de aceasta influenta, informeaza miercuri, in editia electronica.

"Criminalitatea organizata este in schimbare", spune directorul Europol, Rob Wainwright, care deplange influenta crescanda a grupurilor "din ce in ce mai structurate", potrivit cotidianului Le Figaro. Cei din fosta URSS incep sa-si extinda influenta in Vest, zona cunoscuta pentru violente, jafuri si proxenetism. Dar imaginea unui "gangster rustic" nu ar trebui sa umbreasca cresterea unei delicvente mai intelectuale si cosmopolita, care exploateaza mizeria umana si inaltele tehnologii, noteaza Le Figaro. Impactul lor asupra societatii a crescut in ultimii doi ani, potrivit estimarilor sefului Europol, care stabileste o legatura directa cu criza care afecteaza economiile europene incepand din 2009.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
mafia,
Europol,
studiu,
agentie
/actualitate/franta-sub-presiunea-mafiei-europene-in-special-romaneasca-albaneza-sau-lituaninana-8228118
8228118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.