Franklin Templeton: Cea mai mare problema a Romaniei e ineficienta companiilor de stat

Postat la 30 noiembrie 2010 17 afişări

Dimensiunea sectorului public si ineficienta companiilor controlate de stat sunt cele mai mari probleme cu care se confrunta Romania in opinia oficialilor Franklin Templeton, care s-au opus public infiintarii celor doua mari companii energetice si donatiilor catre bugetul de stat.

"Asa cum sunt structurate cele doua noi companii energetice de stat, Electra si Hidroenergetica, consider ca infiintarea lor este o greseala si ar putea aduce prejudicii actionarilor in urmatorii doi ani daca vor lua fiinta. Ne opunem infiintarii acestor doua companii de stat", a declarat Greg Konieczny, administrator de portofoliu la Franklin Templeton.

Principalele coordonate ale strategiei Franklin Templeton la Fondul Proprietatea sunt legate de listarea companiilor necotate din portofoliu, precum Nuclearelectrica, Hidroelectrica sau Romgaz.

In ce priveste listarea Fondului la Bursa, aceasta este prevazuta pentru 25 ianuarie 2011. Prospectul de listare va fi depus la CNVM la 3 decembrie.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/franklin-templeton-cea-mai-mare-problema-a-romaniei-e-ineficienta-companiilor-de-stat-7764014
7764014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.