Fostul premier Florin Cîţu afirmă că „doar printr-o minune rata inflaţiei pentru bunurile de consum nu ajunge la 25%”

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 02 septembrie 2022 93 afişări

Fostul premier Florin Cîţu afirmă că „doar printr-o minune rata inflaţiei pentru bunurile de consum nu ajunge la 25%”

„Mai sunt şanse să evităm o rată a inflaţiei de 25%? Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu ... Atenţie... 52,3%, în luna iulie 2022 comparativ cu luna iulie 2021. După aceste date, rata inflaţiei pentru bunurile de consum doar printr-o minune nu ajunge la 25%. BNR si MF au multe de explicat (câteva mii de angajaţi plătiţi cu salarii cu cel puţîn 30% mai mari decât în sectorul privat): preţurile pe piaţă internă au crescut cu 67,43 (!!!) în timp ce pe piaţă externă doar cu 25,87%”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

Fostul premier afirmă că, „mai simplu, rata inflaţiei mare vine din interior, nu din exterior”.

„Povestea avansată oficial este alta. Dacă BNR şi MF ar dori o rată a inflaţiei mică, atunci rata inflaţiei scade imediat. Dar nu pare că vor asta”, conchide Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
inflaţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.