Fost premier: Nu Ciolacu măreşte pensiile, ci inflaţia măreşte pensiile de anul viitor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 01 noiembrie 2023 40 afişări

Nu Ciolacu măreşte pensiile, ci inflaţia măreşte pensiile de anul viitor, spune europarlamentyarul Dacian Cioloş, fost premier.

Fost premier: Nu Ciolacu măreşte pensiile, ci inflaţia măreşte pensiile de anul viitor

„E nevoie de măriri de pensii în România, dar măririle alea trebuie făcute nu printr-o decizie politică a unui prim-ministru, pentrui că nu Ciolacu măreşte pensiile, ci inflaţia măreşte pensiile de anul viitor. Faprtul că s-a decis mărirea pensiilor de la 1 ianuarie e în primul rând pentru că e inflaţie şi a scăzut puterea de cumpărare a pensionarilor. Astfel de măriri ar trebui să fie automate, în fiecare an, indexate cu inflaţia sau cu creşterea salariului minim”, spune la TVR Info Dacian Cioloş.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat marţi că pensiile vor creşte de două ori anul viitor.

„La 1 ianuarie cu 13.8% şi la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechităţile. Pensii egale, pentru muncă şi contribuţii egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în Coaliţie pentru noua lege a pensiilor”, a scris pe Facebook Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cioloş,
pensii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.