Forbes a publicat topul celor mai bogaţi oameni din China: Jack Ma, co-fondatorul Alibaba, are o avere de 38 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 10 noiembrie 2019 203 afişări

Forbes a publicat topul celor mai bogaţi oameni din China: Jack Ma, co-fondatorul Alibaba, are o avere de 38 de miliarde de dolari

În timp ce tensiunile privind comerţul dintre SUA şi Republica Populară Chineză s-au accentuat în ultimule luni, iar PIB-ul Chinei a înregistrat cea mai joasă creştere din ultimii 27 de ani, bogaţii celei de a doua economii a lumii n-au prea multe motive de îngrijorare, scrie CNBC.

Jack Ma, co-fondatorul celui mai mare site de e-commerce chinezesc – Alibaba, este pentru al doilea al la rând cel mai bogat chinez. Antreprenorul s-a retras din companie în luna septembrie şi are o avere de 38.2 miliarde de dolari în 2019, faţă de 34.6 miliarde în 2018.

Averea totală a celor mai bogaţi 400 de chinezi de anul acesta a atins 1.29 trilioane de dolari, înregistrând o creştere de peste 20% faţă de anul trecut, când suma totală era de 1.08 trilioane. Mai mult de jumătate din cei care sunt prezenţi în top şi-au văzut averile cum cresc în 2019.

Pe locul doi se află Ma Huateng, co-fondatorul şi directorul executiv al Tencent Holdings, un imens conglomerat tech ce i-a adus lui Huateng o avere de 36 de miliarde de dolari.

Al treilea cel mai bogat chinez este Hui Ka Yan, preşedintele Evergrade Group – unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China . Averea netă a acestuia este de 27.7 miliarde de dolari.

Top 10 cei mai bogaţi oameni din China în 2019, potrivit Forbes:

  1. Jack Ma, co-fondatorul site-ului de e-commerce Alibaba: 38.2 miliarde
  2. Ma Huateng, director executiv al Tencent: 36 miliarde
  3. Hui Ka Yan, preşedintele dezvoltatorului imobiliar Evergrande: 27.7 miliarde
  4. Sun Piaoyang, preşedintele companiei farmaceutice Jiangsu Hengrui Medicine: 25.8 miliarde
  5. Yang Huiyan, co-preşedinte al dezvoltatorului imobiliar Country Garden: 23.9 miliarde
  6. He Xiangjian, fondatorul societăţii de acţiuni Midea Group: 23.2 miliarde
  7. Colin Huang, director executiv al comapaniei de e-commerce Pinduoduo: 21.2 miliarde
  8. William Ding, director executiv al companiei de tehnologie Netease: 17.2 miliarde
  9. Qin Yinglin (şi familia), preşedinte Muyuan Foodstuff – firmă ce se ocupă cu creşterea şi comerţul de porci: 16.6 miliarde
  10. Zhang Yiming, directorul executiv al companiei tech ByteDance: 16.2 miliarde

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
crestere,
chinezi,
bogati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.