Fondul Proprietatea: Sperăm ca după insolvenţă, Hidroelectrica să devină o companie mult mai puternică

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 27 iunie 2012 105 afişări

Greg Konieczny, manager de fond al Fondului Proprietatea, nu a dorit să comenteze felul cum a votat reprezentantul companiei Franklin Templeton, administratorul FP, în cadrul CA de la Hidroelectrica de săptămâna trecută, care a decis declanşarea insolvenţei Hidroelectrica.

"Nu dăm mandate membrilor din consilii. Ei trebuie să-şi folosească propria experienţă şi propriile cunoştinţe când iau decizii în cadrul consiliului. Nu le spunem niciodată să voteze într-un fel sau în altul", a spus, miercuri, Greg Konieczny.

La şedinţa CA din 15 iunie au participat trei membri ai CA de la Hidroelectrica: preşedintele Remus Vulpescu, Iulian Marian Butnaru şi Oana Truţă, aceasta din urmă ca reprezentant al Fondului Proprietatea, care deţine 20% din acţiunile Hidroelectrica.

Konieczny a precizat că toţi membrii CA de la Hidroelectrica sunt numiţi de adunarea acţionarilor, nu de acţionari individuali. "Mandatul lor este pentru compania la care sunt membri ai consiliului, şi nu raportează acţionarilor individuali. Toţi aceşti membri ai consiliilor au o responsabilitate faţă de companie şi sunt obligaţi să păstreze confidenţiale lucrările consiliului, inclusiv votul. Din această cauză, noi am aflat despre vot luni (18 iunie), nu vineri (15 iunie)", adică în data când cei cinci membri ai CA au votat pentru declanşarea procedurii de insolvenţă.

Potrivit lui Konieczny, chiar dacă Franklin Templeton este "foarte afectat" de decizia CA, "pentru noi e important să ne asigurăm că procesul de insolvenţă merge lin şi suntem gata să cooperăm cu administratorii", respectiv cu firma Euro Insol. "De asemenea, vrem ca acest proces să ia sfârşit cât mai repede cu putinţă şi, sperăm, în urma lui, Hidroelectrica să devină o companie mult mai puternică."

"Nu vom susţine nicio vânzare de active de către administratorii temporari. Credem că, în cazul în care compania hotărăşte să vândă active, această decizie ar trebui să fie luată - sperăm, la acea dată - de managerii profesionişti", a adăugat reprezentantul Franklin Templeton.

În privinţa perspectivelor de listare a Fondului Proprietatea, Greg Konieczny susţine în continuare listarea secundară pe piaţa din Varşovia. "Pentru noi, listarea secundară nu urmăreşte o mai bună lichiditate acolo, ci atragerea de cerere din partea investitorilor. Sunt, desigur, beneficii pentru piaţa din România. Fondul listat pe o altă piaţă ar fi foarte vizibil, ar fi una dintre cele mai mari companii şi, prin urmare, vor apărea multe ştiri şi comentarii despre Fond în presa poloneză şi internaţională. Încercăm să promovăm piaţa din România, Fondul si, bineînţeles, portofoliul nostru."

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fondul-proprietatea-speram-ca-dupa-insolventa-hidroelectrica-sa-devina-o-companie-mult-mai-puternica-9788308
9788308
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.