Fondatorii Quickmobile lansează o aplicaţie prin care românii vor putea fi consultaţi de la distanţă de către medici

Autor: Florin Casota Postat la 03 octombrie 2017 184 afişări

Începând cu luna octombrie, românii din ţară şi din străinătate vor putea solicita părerile avizate din partea a peste 50 de medici parteneri Doclandia, prima soluţie dezvoltată exclusiv online care oferă sfaturi de la distanţă persoanelor care caută o opinie avizată pentru probleme de sănătate comune.

Fondatorii Quickmobile lansează o aplicaţie prin care românii vor putea fi consultaţi de la distanţă de către medici

Potrivit fondatorilor proiectului, familia Ţiboc, conceptul răspunde unei nevoi reale identificate în rândul românilor din ţară, dar şi al celor din Diaspora, de a se consulta în timp real cu un medic pe probleme ce nu pot fi tratate imediat printr-o vizită la cabinet sau la spital.

„Vrem să-i convingem pe români că diagnosticarea pe cont propriu, prin căutari pe Internet, produce, de cele mai multe ori, doar un stres în plus. De aici a apărut ideea Doclandia, o platformă online, securizată, care aduce informaţii de la surse sigure, medicale către cei care au nevoie de răspunsuri”, declară Matei Ţiboc, Fondator Doclandia.

Utilizatorii care doresc să beneficieze de sfaturile medicilor colaboratori ai platformei online, vor trebui să achite, cu cardul sau prin sms, o taxă de 10 euro, ce reprezintă contravaloarea unui abonament lunar. În urma solicitării, utilizatorului îi este alocat automat un medic. În plus, utilizatorii îşi pot încărca în cont diverse documente medicale, precum analize, electrocardiograme etc., în vederea unei consilieri optime. În prezent, platforma colaborează cu 50 de doctori din ţară, număr ce urmează să crească în linie cu rata de utilizare.

„De câţiva ani, observăm o proliferare a platformelor care oferă, fără niciun fel de cenzură sau etică, tot soiul de soluţii, tratamente revoluţionare, informaţii prezentate ca senzaţionale, care, în definitiv, produc foarte mult rău, pentru că în joc este un lucru extrem de important - sănătatea fiecăruia. De departe cea mai bună rezolvare este o legătură solidă, securizată şi accesibilă între om şi medic, cu un flux de informaţie competentă, profesionistă, singura care ar trebui să existe şi să stea la baza sănătăţii individuale sau colective”, declară dr. Vasi Rădulescu, Chief Medical Doclandia.

Doclandia are la bază o investiţie de 500.000 de euro, costuri ce acoperă tehnologia din spatele produsului, cheltuielile operaţionale şi de lansare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.