FMI a redus prognoza de creştere economică a Chinei şi a recomandat "măsuri decisive"

Postat la 29 mai 2013 39 afişări

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a redus prognoza de creştere economică pentru China şi recomandă măsuri decisive pentru aşezarea economiei pe o direcţie sustenabilă.

FMI a redus prognoza de creştere economică a Chinei şi a recomandat "măsuri decisive"

 Creşterea economică a Chinei va fi de 7,75% în acest an şi în 2014, a declarat directorul general adjunct al FMI, David Lipton, într-o conferinţă susţinută la Beijing după evaluarea anuală a economiei chineze, transmite Bloomberg.

În luna aprilie, FMI anticipa că economia Chinei avea să crească în acest an cu 8%, iar anul viitor cu 8,2%.

Lipton a lansat un avertisment cu privire la riscurile legate de creşterea creditării.

Premierul Li Keqiang, care a preluat funcţia în luna martie, pregăteşte măsuri care vor deschide mai mult economia către investiţii private şi va modifica sistemul de înregistrare a locuinţelor, care în prezent împiedică urbanizarea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fmi-a-redus-prognoza-de-crestere-economica-a-chinei-si-a-recomandat-masuri-decisive-10908126
10908126
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.