Florin Secureanu, fostul manager de la Malaxa, a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa. Este acuzat de luare de mită şi delapidare, prejudiciul fiind de aproape 2 milioane de lei

Postat la 15 decembrie 2016 127 afişări

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a recunoscut "în modalitatea pe care o ştie din realitate" faptele reţinute în sarcina sa, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti a arestării acestuia.

Florin Secureanu, fostul manager de la Malaxa, a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa. Este acuzat de luare de mită şi delapidare, prejudiciul fiind de aproape 2 milioane de lei

"Judecătorul de drepturi şi libertăţi opinează că circumstanţele personale învederate de inculpat prin apărător, constând în aceea că acesta a fost de bună – credinţă, a recunoscut în modalitatea pe care o ştie din realitate faptele reţinute în sarcina sa..., nu prezintă relevanţă juridică la acest moment procesual ci în eventualitatea în care se va stabili, la finalizarea cercetării judecătoreşti, vinovăţia sa, vor putea fi avute în vedere de instanţa de fond la momentul stabilirii pedepsei penale putând constitui totodată criteriu de individualizare judiciară a pedepsei", se arată în motivarea de arestare a lui Florin Secureanu dată de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Florin Secureanu a fost arestat pentru că, printre altele, "prezintă un pericol concret şi real pentru ordinea publică".

"Judecătorul de drepturi şi libertăţi apreciază că inculpatul lăsat în libertate prezintă un pericol concret şi real pentru ordinea publică, în condiţiile în care existenţa pericolului poate rezulta, între altele şi din însuşi pericolul social al infracţiunii lor presupus a fi fost săvârşite, de reacţia publică la comiterea unor astfel de fapte penale, coroborate cu circumstanţele personale ale inculpatului rezultate din comportamentul agresiv al acestuia faţă de subordonaţii săi în mediul în care şi–a desfăşurat activitatea profesională. Noţiunea de «pericol pentru ordinea publică» nu trebuie înţeleasă doar ca o primejdie concretă şi imediată constând în posibilitatea comiterii unor fapte penale grave, ci ea semnifică şi o stare de nelinişte, un sentiment de insecuritate în rândul societăţii civile generată de rezonanţa socială negativă a faptului că inculpatul asupra căruia planează acuzaţia comiterii unor infracţiuni grave, aflat într –o poziţie de conducere publică şi de mare responsabilitate poate fi cercetat în stare de libertate", se mai arată în motivarea judecătorilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.