Fitch a retrogradat marţi ratingul suveran al Rusiei cu şase trepte, de la "B" la "C". ”Intrarea în incapacitate de plată este iminentă”

Autor: Ştefan Stan Postat la 09 martie 2022 333 afişări

Fitch a retrogradat marţi ratingul suveran al Rusiei cu şase trepte, de la "B" la "C". ”Intrarea în incapacitate de plată este iminentă”

Fitch a retrogradat marţi ratingul suveran al Rusiei cu şase trepte, de la "B" la "C", spunând că o intrare în incapacitate de plată este iminentă, după sancţiuni şi restricţiile comerciale.

Pieţele financiare ale ţării au fost aruncate în aer de sancţiunile occidentale după ce a invadat Ucraina, ceea ce a generat îngrijorări semnificative cu privire la capacitatea şi dorinţa sa de a asigura serviciul datoriei.

Firma de rating a indicat decretul prezidenţial, care ar putea forţa potenţial o redenominare a plăţilor datoriei suverane în valută în monedă locală pentru creditorii din anumite ţări.

"Intensificarea în continuare a sancţiunilor şi propunerile care ar putea limita comerţul cu energie cresc probabilitatea unui răspuns politic al Rusiei care să includă cel puţin neplata selectivă a obligaţiilor sale de plată a datoriei suverane", a precizat agenţia de rating într-un comunicat.

Pe 16 martie, Rusia trebuie să plătească cupoane de 107 milioane de dolari pentru două obligaţiuni, deşi are la dispoziţie o perioadă de graţie de 30 de zile pentru a face plăţile.

Ratingul 'C' din evaluarea Fitch este cu doar o treaptă peste incapacitatea de plată, ceea ce îl aduce în linie cu scorul echivalent actual al Moody's.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rating,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.