Fini sunt! Nu mai organizaţi concursuri publice pentru poziţii de top în instituţiile de stat, pentru că s-ar putea să rămânem fără şefi şi se blochează România

Autor: Cristian Hostiuc Postat la 18 mai 2021 116 afişări

Fini sunt! Nu mai organizaţi concursuri publice pentru poziţii de top în instituţiile de stat, pentru că s-ar putea să rămânem fără şefi şi se blochează România

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care asigură finanţarea sistemului medical cu 44,8 miliarde de lei pe an, a avut proasta inspiraţie să scoată la concurs poziţia de director la Casele judeţene de asigurări de sănătate, cele care gestionează local imensul buget.

Pentru cei care nu ştiu, în fiecare lună, din salariul brut al unui angajat 10% merge către bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Spre exemplu, la un salariu brut de 5.000 de lei, adică 2.925 de lei net, CNAS primeşte 500 de lei. Ai sau nu ai nevoie de doctor, trebuie sp plăteşti.

Conducerea Casei, care este numită politic, a scos la concurs 54 de poziţii de top. Surpriză, 21 dintre cei care şi-au depus dosarul şi au fost admişi, mulţi dintre ei şefii anteriori, nu s-au mai prezentat la concurs. Din 33 care au dat examenul, numai 5 au luat peste nota 7, nota care îţi permite să ocpui poziţia de şef al unei Case judeţene, unde poţi să ai pe mână un buget chiar de peste 2 miliarde de lei.

Citiţi opinia integrală aici 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
sefi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.