Financial Times: "Gaură neagră" de 12 miliarde de lire sterline în finanţele publice ale Marii Britanii

Postat la 19 septembrie 2011 14 afişări

Miniştrii britanici vor fi informaţi în această toamnă despre apariţia unei "găuri negre" de 12 miliarde lire sterline (13,8 miliarde euro) în finanţele statului, anunţ care ameninţă să deraieze strategia coaliţiei de guvernare de a reduce deficitul bugetar, potrivit cotidianului Financial Times.

Publicaţia a replicat modelul folosit de Biroul pentru Responsabilitate Bugetară, instituţie independentă, în privinţa împrumuturilor executivului şi a ajuns la concluzia că deficitul structural pentru 2011-2012 este acum cu 12 miliarde de lire, sau circa 25%, mai mare decât se estima anterior.

Cu numai două luni rămase până la discursul ministrului de Finanţe din 29 noiembrie, coaliţia de la guvernare are de ales între a extinde măsurile de austeritate şi pentru următorul ciclu parlamentar, să introducă noi reduceri de cheltuieli sau să majoreze taxele pentru a echilibra bugetul.

Un ministru a declarat pentru FT că au avut loc "discuţii agonizante" în ultimele luni privind posibilitatea ca Trezoreria să înăsprească şi mai mult politicile de austeritate, dacă deficitul structural va fi mai mare decât s-a anticipat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/financial-times-gaura-neagra-de-12-miliarde-de-lire-sterline-in-finantele-publice-ale-marii-britanii-8772992
8772992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.