Fenomenul care afectează Europa şi se extinde tot mai mult: pădurile „ruginesc” încă din timpul verii. Care este cauza

Postat la 10 aprilie 2023 207 afişări

Fenomenul care afectează Europa şi se extinde tot mai mult: pădurile „ruginesc” încă din timpul verii. Care este cauza

Fenomenul care afectează Europa şi se extinde tot mai mult: pădurile „ruginesc” încă din timpul verii. Fenomenul a fost semnalat de un grup de cercetători elveţieni într-un studiu publicat în revista Biogeosciences, relatează Euronews.

Seceta şi valurile de căldură fac ca pădurile din Europa să înceapă să se îngălbenească încă din lunile de vară, au constatat cercetătorii.

Fenomenul care afectează Europa şi se extinde tot mai mult. Creşte predispoziţia pentru incendii de pădure

Tendinţa de îngălbenire a pădurilor în timpul verii a fost analizată în ultimii 21 de ani de specialiştii de la Universitatea ETH Zurich şi de la Institutul federal elveţian de cercetare a pădurilor, zăpezii şi peisajului (WSL).

Rezultatele studiului citat arată că 37% din pădurile mediteraneene şi central-europene au fost afectate, iar fenomenul se răspândeşte în toată Europa.

Cititi mai multe pe www.medaiflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paduri,
europa,
fenomen

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.