Facebook (Meta) a raportat cel mai profitabil trimestru din ultimii trei ani. Acţiunile au crescut instantaneu pe bursă până la 8%

Autor: Ştefan Stan Postat la 27 iulie 2023 18 afişări

Facebook (Meta) a raportat cel mai profitabil trimestru din ultimii trei ani. Acţiunile au crescut instantaneu pe bursă până la 8%

Meta, compania-mamă a Facebook, a revenit la o creştere de două cifre a veniturilor pentru prima dată de la sfârşitul anului 2021 şi a prognozat o creştere mai bună decât se aştepta în trimestrul curent, ceea ce a dus la o creştere a acţiunilor sale cu până la 8%, într-un semn că recesiunea din domeniul publicităţii digitale se atenuează.

Meta a precizat că se aşteaptă ca veniturile pentru trimestrul curent să se situeze între 32 şi 34,5 miliarde de dolari - mult peste aşteptările analiştilor de 31,1 miliarde de dolari.

Veniturile din al doilea trimestru au crescut cu 11%, la 32 miliarde de dolari, peste aşteptările analiştilor, care estimau o creştere la 31,03 miliarde de dolari.

Directorul general Mark Zuckerberg a încercat să revigoreze compania după o perioadă de creştere slabă, probleme macroeconomice mai ample şi îngrijorări ale investitorilor cu privire la pariul său costisitor pe metavers.

În acest scop, în ultimele şase luni, compania a trecut printr-o restructurare majoră, inclusiv prin aplatizarea structurii sale de conducere şi concedieri care au afectat aproximativ 20.000 de angajaţi, în ceea ce Zuckerberg a numit "anul eficienţei".

Venitul net a crescut cu 16%, la 7,8 miliarde de dolari, faţă de aşteptările consensuale de o creştere la 7,4 miliarde de dolari. Cu toate acestea, costurile au crescut cu 10%, la 22,61 miliarde de dolari, parţial din cauza cheltuielilor juridice în valoare de 1,87 miliarde de dolari şi a unor taxe de restructurare de 780 milioane de dolari. În luna mai, Meta a fost sancţionată cu o amendă de 1,2 miliarde de euro de către UE pentru încălcări ale confidenţialităţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.