Facebook lansează o nouă ofensivă. Cele mai noi planuri anunţate de reţeaua de socializare

Postat la 03 septembrie 2017 179 afişări

Facebook continuă lupta împotriva fenomenului „fake news”, asta după ce, anul trecut, compania, împreună cu Google, anunţa modificarea politicilor legate de publicitate pentru combaterea ştirile cu caracter fals.

Facebook lansează o nouă ofensivă. Cele mai noi planuri anunţate de reţeaua de socializare

În 2016, această modificare bruscă a politicilor Facebook survenea pe fondul unei dezbateri din ce în ce mai aprinse privitoare la responsabilitatea purtată de companiile din domeniul tehnologiei pentru monitorizarea acurateţei conţinutului, din moment ce tot mai mulţi oameni accesau ştirile direct prin intermediul site-urilor ca Facebook.

 

Compania va continua lupta împotriva „ştirilor false” prin blocarea paginilor ofensatoare – pagini care distribuie în mod repetat informaţii marcate drept false. Această nouă actualizare este concepută pentru a ajuta la reducerea distribuţiei de informaţii false, dar şi ca un demers împotriva paginilor dezinformatoare de a face bani, potrivit Business Insider.

 

„Scopul nostru este de a construi o comunitate informată corect pe Facebook”, a spus Rob Leathern, directorul Facebook pentru integritatea afacerilor.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.