Facebook a permis unei firme ruseşti care are legături cu Kremlinul să colecteze informaţii

Postat la 12 iulie 2018 62 afişări

O companie de tehnologie rusească cu legături cu Kremlinul s-a numărat printre cele câteva zeci de firme cărora Facebook le-a oferit posibilitatea de a colecta informaţii ale utilizatorilor, chiar şi după impunerea de restricţii din 2015, relatează CNN.

Facebook a permis unei firme ruseşti care are legături cu Kremlinul să colecteze informaţii

„În ultimele şase luni am aflat că Facebook a avut puţine mijloace pentru a controla colectarea şi utilizarea datelor de către părţi terţe. Acum am aflat că cea mai mare companie de tehnologie din Rusia, ai căror directori au legături strânse cu Vladimir Putin, au avut un număr potenţial de câteva sute de aplicaţii integrate în Facebook, colectând informaţii”, a declarat senatorul democrat Mark Warner, citat de CNN.

Declaraţia a venit pe fondul admiterii de către Facebook a faptului că firma rusească Mail.Ru Group ar fi dezvoltat sute de aplicaţii pentru platforma socială, o parte a lor nefiind făcute publice.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.