Fabryo Corporation-Atlas Paints vrea o creştere de 10% în 2013

Postat la 04 martie 2013 131 afişări

”În 2012, cifra de afaceri consolidată a grupului de companii Fabryo Corporation-Atlas Paints a crescut pe segmentul de acoperiri decorative (lacuri, vopsele, tencuieli) faţă de anul precedent”, a declarat Dragoş Militaru.

Fabryo Corporation-Atlas Paints vrea o creştere de 10% în 2013

Cifra de afaceri a grupului de companii Fabryo Corporation-Atlas Paints a fost în 2012 de  peste 39 mil. euro. ”Pentru 2013, ne propunem să creştem cifra de afaceri a noului grup cu peste 10%, într-o piaţă încă precară”, a adăugat Dragoş Militaru.

Fabryo Corporation şi Atlas Paints – producătorul  de materiale şi finisaje pentru construcţii desprins din compania Atlas Corporation - au finalizat fuziunea anunţată la finalul anului trecut, după ce au primit şi avizul din partea Consiliului Concurenţei.

În urma tranzacţiei, grupul de companii Fabryo Corporation-Atlas Paints, lider de piaţă pe segmentul de lacuri şi vopsele decorative din România, se află în plin proces de implementare a planului de integrare. În 2013, grupul va continua să activeze în piaţă prin cele două entităţi legale.

”Prin intrarea celor două companii în acelaşi grup ne-am întărit poziţia de lider pe piaţa de lacuri şi vopsele decorative din”, a declarat Dragoş Militaru, director general executiv, Grup Fabryo Corporation-Atlas Paints.

Atlas Corporation a trecut la finalul anului trecut printr-un proces de divizare a operaţiunilor, în urma căruia divizia de materiale de construcţii s-a constituit într-o companie separată, denumită Atlas Paints.

Urmare a finalizării tranzacţiei, Fabryo Corporation şi Atlas Paints au devenit parte a aceluiaşi grup, ai cărui acţionari principali sunt compania de investiţii suedeză Oresa Ventures şi Chroma Holdings, societate deţinută de către omul de afaceri grec John Sitinas.

Dragoş Militaru a preluat poziţia de director general executiv Fabryo Corporation la 1 august 2012, după ce a fost, timp de un an, chief marketing officer al companiei. În urma fuziunii cu Atlas Paints, el a fost numit la conducerea grupului, coordonând procesul de integrare a business-urilor.

Fabryo Corporation are în portofoliu mărcile savana, INNENWEISS şi ROST. Compania deţine o platformă de producţie de vopsele în Popeşti-Leordeni, Judeţul Ilfov, şi are aproximativ 270 de angajaţi.

Atlas Paints – divizia de materiale şi finisaje de construcţii desprinsă la finalul anului 2012 din Atlas Corporation – activează pe patru segmente ale pieţei materialelor de construcţii: vopsele şi tencuieli decorative, adezivi şi mortare pentru construcţii, produse de termoizolare şi produse de hidroizolare. Produsele companiei sunt reunite sub brandul umbrela Apla, cu sub-branduri de produs precum AplaLux, AplaFill, AplaTencoplast sau AplaXfoam. Atlas Paints operează pe platforma de producţie din Tunari, Judeţul Ilfov, şi are aproximativ 170 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fabryo-corporation-atlas-paints-vrea-o-crestere-de-10-in-2013-10632303
10632303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.