Expoziţie cu explozie controlată

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 10 martie 2019 27 afişări

Unii pictează cu acuarele sau culori în ulei, alţii aleg instrumente mai puţin obişnuite, cum ar fi praful de puşcă, ca în cazul artistului newyorkez de origine chineză Cai Guo-Qiang.

Expoziţie cu explozie controlată

Acesta s-a orientat spre praful de puşcă datorită elementului de nesiguranţă pe care-l presupune lucrul cu un asemenea material, pentru a se elibera de constrângerile cu care a crescut în societatea chinezească, după cum susţine el însuşi, scrie CNN. Cel mai recent, artistul a „expus” în ruinele amfiteatrului din Pompei, pentru expoziţia „In the Volcano”, aşternând pe jos o pânză de 32 de metri înconjurată de lucrări inspirate de oraşul roman: fresce, statui, obiecte din sticlă şi ceramică, printre care a pus explozibil şi praf de puşcă de diferite culori, după care a aprins un fitil. Lucrările recuperate ulterior au fost duse la un muzeu din regiune. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
expozitie,
explozie,
praf,
pusca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.