Eurodeputat român: Obiectivul zero al Guvernului trebuie să fie „Zero dependenţă de gazul rusesc”

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 15 martie 2022 25 afişări

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac spune că obiectivul „zero” al Executivului trebuie să fie „Zero dependenţă de gazul rusesc”, iar Guvernul „să lucreze fără încetare pentru a identifica cele mai bune soluţii, astfel încât de anul viitor să nu mai depindem deloc de gazul rusesc”.

Eurodeputat român: Obiectivul zero al Guvernului trebuie să fie „Zero dependenţă de gazul rusesc”

„Zero dependenţă de gazul rusesc! Acesta trebuie să fie obiectivul zero al Guvernului, să lucreze fără încetare pentru a identifica cele mai bune soluţii, astfel încât de anul viitor să nu mai depindem deloc de gazul rusesc”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

În opinia liderului PMP, Federaţia Rusă nu poate fi un partener credibil, pentru că nu respectă reguli.

„Singurul mod de acţiune pe care îl recunoaşte şi îl practică este şantajul. Avem gaz în Marea Neagră, avem capacitatea de a ne asigura singuri tot necesarul de energie si este timpul să o facem cu mai multă determinare şi curaj. Este timpul să fim cu un pas înaintea tuturor provocărilor. Bătălia pentru un viitor stabil şi sigur, cu facturi la preţuri decente la energie, se poate realiza doar dacă eliminăm definitiv dependenţa de resursele Rusiei. Pentru asta trebuie acţionat rapid, acum”, conchide Tomac.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tomac,
gaze naturale,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.