Eroii de la Fukushima

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 martie 2011 68 afişări

Lumea intreaga ii cunoste drept "cei 50 de la Fukushima", dar de fapt sunt 200 de specialisti care incearca sa repare defectiunile aparute la centrala in urma recentului cutremur. Sunt specialisti, tehnicieni si pompieri care cunosc bine centrala si care s-au angajat intr-o misiune sinucigasa, dupa cum o dovedesc chiar mesajele pe care le-au trimis unii dintre ei celor apropiati: unul vorbeste de « o condamnare la moarte », iar un altul i-a spus sotiei «bucura-te de viata, nu o sa pot veni acasa pentru o vreme ».

Nivelul radiatiilor in centrala este atat de mare incat muncitorii vor suferi, in perioada urmatoare, o deteriorare grava a sanatatii: ei sunt expusi la 100 pana la 250 milisieverts, o doza de radiatii de 12 ori mai mare decat limita anuala legala pentru muncitorii din mediu radioactiv.

Si sunt in general persoane in varsta, voluntari care au deja copii; tinerii ar deveni infertili din cauza dozelor de radiatii. Fotografiile au fost prezentate de Nuclear and Industrial Safety Agency, Ministerul Japonez al Apararii si Departamentul de Pompieri din Tokyo.

Sursa: businessinsider.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eroi,
Fukushima,
japonia
/actualitate/eroii-de-la-fukushima-8093098
8093098
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.