Epidemia de E.coli din Europa in imagini

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 iunie 2011 40 afişări

Bilantul epidemiei cauzate de infectia cu bacteria E.coli este de 22 de morti in Europa, dintre care 21 in Germania, potrivit celor mai recente cifre furnizate de Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Epidemiilor (ECDC), cu sediul la Stockholm.

In total, in spatiul UE au fost inregistrate 1.605 cazuri de infectii cu bacteria Escherichia coli enterohemoragica si alte 658 de cazuri de pacienti care prezinta simptome ale sindromului hemolitic si uremic.

Un prim caz de infectare cu bacteria E.coli a fost confirmat in Polonia, la o femeie de 29 de ani venita din Germania. Ministrul german al Agriculturii, Ilse Aigner, a anuntat la inceputul saptamanii ca autoritatile ii sfatuiesc in continuare pe cetateni sa nu consume seminte germinate, rosii, salate si castraveti, pana cand nu va fi descoperita originea bacteriei.

"Institutul (sanitar) Robert Koch si Institutul federal pentru evaluarea riscurilor isi mentin recomandarile de a evita consumul de castraveti, rosii si salate crude", a declarat Aigner, in cadrul unei conferinte de presa la Berlin.

Ea a adaugat pe aceasta lista semintele germinate, acuzate duminica seara ca ar fi la originea imbolnavirilor, desi primele rezultate ale analizelor au fost negative.

Sursa: boston.com

Urmărește Business Magazin

/actualitate/epidemia-de-e-coli-din-europa-in-imagini-8320637
8320637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.