Emil Boc: Banii din privatizari vor fi folositi pentru plata datoriei publice

Postat la 13 iulie 2011 19 afişări

Banii incasati de stat din oferta publica secundara la Petrom, in care sunt scoase la vanzare 9,84% din actiuni, vor merge la bugetul de stat si vor fi utilizati de stat "potrivit prevederilor legale", a declarat la Ghimbav premierul Emil Boc, raspunzand unei intrebari a ziaristilor.

"Potrivit procedurilor legale, inseamna ca acei bani se utilizeaza pentru ceea ce insemna plata datoriei publice, prin excelenta. Avand mai putin bani de la bugetul de stat pentru plata datoriei publice, ne raman mai multe resurse pentru investitii. Cu alte cuvinte, orice ban care vine din privatizare indirect se duce in investitii", a explicat prim-ministrul.

Premierul Emil Boc s-a aflat marti la Ghimbav cu ocazia inaugurarii fabricii de componente aviatice premium a Premium Aerotec, subsidiara a grupului european EADS. Fabrica va produce componente pentru aeronavele Airbus A320, A330 si A380, livrand deja din decembrie pana acum 250.000 de componente. Conform directorului executiv al Premium Aerotec, Dieter Meiners, capacitatea de productie la care se va ajunge va fi de 1,3 milioane de componente pe an.

Investitia in fabrica Premium Aerotec, unde sunt angajati 260 de oameni, a fost de 40 de milioane de euro. "Romania este tara europeana unde am investit cel mai mult in ultimii ani, cu exceptia tarilor de origine ale EADS", a declarat Louis Gallois, presedintele executiv al EADS, citat de AFP, referindu-se la Franta, Germania, Spania si Marea Britanie.

"Aceasta investitie este un model de succes si seriozitate pentru ceea ce inseamna afaceri si locuri de munca in Romania. Prezenta EADS in Romania este o confirmare a faptului ca Romania este o tara in care se poate investi, este o tara in care autoritatile locale si nationale isi tin cuvantul, isi onoreaza obligatiile si prin parteneriat putem dezvolta afaceri care duc numele Romaniei peste tot in lume", a declarat premierul Boc.

Guvernul roman a acordat pana acum un ajutor de stat "in jur de 4-5 milioane de euro" pentru fabrica Premium Aerotec, dintr-un total care va ajunge la 19 milioane de euro.

In afara de fabrica de la Ghimbav, EADS mai are in derulare doua afaceri in Romania: contractul de peste 800 de milioane de euro pentru securizarea frontierelor, necesar pentru accesul in spatiul Schengen, si societatea mixta Eurocopter Romania, formata de EADS cu IAR Ghimbav si care se ocupa de reparatii si intretinere de elicoptere si de distributia produselor Eurocopter in Romania.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/emil-boc-banii-din-privatizari-vor-fi-folositi-pentru-plata-datoriei-publice-8492780
8492780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.