Elveţia neagă că scăderea valorii activelor ruseşti îngheţate indică o relaxare a sancţiunilor

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 23 aprilie 2024 17 afişări

Elveţia a raportat marţi o scădere de 1,7 miliarde de franci a valorii activelor ruseşti îngheţate, comparativ cu sfârşitul anului trecut, însă a negat că acesta ar fi un semn că nu face suficient spre a sancţiona Moscova pentru invazia în Ucraina.

Elveţia neagă că scăderea valorii activelor ruseşti îngheţate indică o relaxare a sancţiunilor

Valoarea activelor ruseşti îngheţate de Elveţia a scăzut la 5,8 miliarde de franci, de la 7,5 miliarde la sfârşitul anului 2023. Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) din Elveţia, care supraveghează sancţiunile, a declarat că cea mai mare parte a reducerii a fost cauzată de faptul că activele îngheţate anterior valorează acum mai puţin, nu pentru că s-a relaxat aplicarea sancţiunilor.

Potrivit SECO, scăderea valorii unor acţiuni a eliminat 2,3 miliarde de franci din valoarea activelor blocate anterior, însă anul trecut s-au îngheţat încă 580 de milioane de franci din active deţinute prin intermediul unor structuri financiare complexe, notează Reuters.

Elveţia se află acum într-un "loc complet diferit" faţă de anul trecut, când ţările G7 au criticat lacunele elveţiene în materie de sancţiuni, punându-le în aplicare în mod corespunzător, a declarat Simon Pluess, şeful departamentului de control al exporturilor din cadrul SECO.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elveţia,
sancţiuni,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.