Elon Musk le-a ordonat inginerilor Starlink să întrerupă semnalul asupra Crimeei. Musk: „Starlink a fost conceput pentru ca oamenii să vizioneze Netflix, nu pentru lovituri cu drone”

Postat la 08 septembrie 2023 68 afişări

Elon Musk le-a ordonat inginerilor Starlink să întrerupă semnalul asupra Crimeei. Musk: „Starlink a fost conceput pentru ca oamenii să vizioneze Netflix, nu pentru lovituri cu drone”

Musk a restricţionat accesul ucrainenilor la reţeaua Starlink anul trecut, pentru a împiedica un posibil atac ucrainean asupra flotei ruse.

Ucraina a continuat atacurile asupra Crimeei, inclusiv asupra unor nave ruse şi asupra Podului Kerci, fără ca Rusia să înceapă o ofensivă cu arme nucleare.

Musk: „Starlink a fost conceput pentru ca oamenii să vizioneze Netflix, nu pentru lovituri cu drone”

Biografia lui Elon Musk, care urmează să fie publicată peste câteva zile, dezvăluie că acesta a restricţionat accesul ucrainenilor la reţeaua Starlink anul trecut, pentru a împiedica un posibil atac ucrainean asupra flotei ruse a Mării Negre din Crimeea. Musk s-a temut că Rusia va răspunde nuclear, scrie CNN.

Cartea lui Walter Isaacson, intitulată „Elon”, care va apărea pe 12 septembrie, dezvăluie faptul că Musk le-a ordonat în secret inginerilor săi să închidă reţeaua de comunicaţii Starlink, astfel încât ucrainenii să nu mai aibă comunicaţii în jurul Crimeei. Evenimentul s-a petrecut anul trecut, pentru a întrerupe în ultimul moment un atac cu drone navale asupra flotei ruse.

“În momentul în care dronele ucrainene încărcate cu explozibili se apropiau de Crimeea, acestea şi-au pierdut brusc conexiunea şi au plutit inofensiv până la ţărm”, scrie Isaacson, citat de CNN.

Decizia lui Musk a fost determinată de teama că Rusia va răspunde cu arme nucleare la un posibil atac ucrainean asupra Crimeei, iar miliardarul şi-a format această părere după discuţii cu oficiali ruşi.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drone,
refuz,
concepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.