Echipele de salvare din Taiwan caută 18 persoane dispărute după cutremur

Autor: Andreea Tobias Postat la 05 aprilie 2024 21 afişări

Salvatorii taiwanezi continuă căutarea a 18 persoane încă dispărute după cutremurul cu magnitudinea 7,2 care a lovit coasta de est a insulei miercuri. Zeci de replici au zguduit zona afectată, îngreunând operaţiunile de salvare.

Echipele de salvare din Taiwan caută 18 persoane dispărute după cutremur

Cutremurul a lovit comitatul Hualien, o regiune muntoasă din estul Taiwanului. Cel puţin 10 persoane au murit, iar sute au fost blocate într-un parc naţional după ce bolovani s-au desprins de pe versanţi, blocând drumurile.

Pompierii din Taiwan au anunţat că 18 persoane sunt încă dispărute, printre care patru străini: un indian, un canadian, un australian şi o persoană a cărei naţionalitate nu a fost identificată, potrivit Reuters.

Alte şase persoane sunt dispărute pe un traseu de drumeţie, iar o echipă de 45 de salvatori încearcă să ajungă la ele.

Echipele de salvare au confirmat că aproximativ 400 de persoane izolate la un hotel de lux din Parcul Naţional Taroko Gorge sunt în siguranţă. Proviziile au fost trimise cu elicopterul, iar cei răniţi au fost evacuaţi.

"Evaluăm posibilitatea de ploaie astăzi, deci echipele de salvare vor fi echipate corespunzător. Cu toate acestea, ploaia creşte riscul de căderi de pietre şi alunecări de teren, care sunt în prezent cele mai mari provocări cu care ne confruntăm", a declarat Su Yu-ming, căpitanul echipei de salvare din oraşul Kaohsiung.

"Aceşti factori sunt imprevizibili, ceea ce înseamnă că nu putem confirma în acest moment durata operaţiunilor de căutare şi salvare".

"Sunt norocos că am supravieţuit acestui dezastru. Am fost îngroziţi, mai ales când a avut loc cutremurul. Am crezut că s-a terminat, s-a terminat", a declarat David Chen, 63 de ani, manager de securitate la hotel.

"În timp ce plecam, încă mai cădeau pietre. A trebuit să ne strecurăm printre golurile dintre pietrele care cădeau, cu echipa de salvare în faţă", a adăugat el.

Peste 100 de persoane au fost ucise într-un cutremur în sudul Taiwanului în 2016, în timp ce un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a ucis peste 2.000 de persoane în 1999.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taiwan,
cutremur,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.