Drumul Apusenilor, cea mai nouă şi frumoasă şosea de vis din România: La concurenţă cu Transalpina şi Transfăgărăşan - VIDEO

Postat la 04 august 2023 489 afişări

Drumul Apusenilor, cea mai nouă şi frumoasă şosea de vis din România: La concurenţă cu Transalpina şi Transfăgărăşan - VIDEO

Un drum spectaculos printre semeţii munţi Apuseni, o adevarată capodoperă a infrastructurii, care străbate un peisaj de poveste şi legendă a fost recent dat în folosinţă în judeţul Cluj iar spre finalul cel mai probabil şi în judeţul Bihor.

Poate concura, alături de Transalpina şi Transfăgărăşan, pentru titlul de cea mai frumoasă şosea din România. Se numeşte Drumul Apusenilor, leagă Cluj de Bihor şi sunt şanse infinite să fie o poartă deschisă turismului.

Şoseaua montană din Apuseni a fost realizată în doi ani de concernul Strabag. O zonă de munte greu accesibilă la care s-a muncit enorm. Au fost excavate peste 62.000 de metri cubi de terasamente şi s-au turnat 51.000 tone de mixtură asfaltică, iar podul care traversează Crişul Repede s-a realizat din grinzi de peste 50 de tone.

De la intrarea în localitatea Valea Drăganului, de unde începe Drumul Apusenilor, au fost construite 9 kilometri de trotuare şi au fost modernizate 80 de podeţe şi şapte poduri. La fel ca în ţările civilizate unde şoselele sunt adevărate bijuterii, Drumul Apusenilor are 7 staţii de autobuz, 5 zone de parking auto şi au fost amenajate peste 50 de intersecţii cu drumurile laterale.

De asemenea, în vederea creşterii siguranţei rutiere au fost montaţi 10,6 km de parapeţi metalici, au fost construiţi 7,2 km de ziduri de sprijin şi s-a realizat întreg sistemul de semnalizare şi marcaj auto.

Cititi mai multe pe www.apuseni.info/

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apuseni,
concurenta,
drum

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.