Drulă: Includerea bisericilor şi a Metrorex în OUG pe energie, o sfidare, e ca-n bancul cu rabinul

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 15 septembrie 2022 60 afişări

Asistăm la un festival al bătăii de joc faţă de cetăţeni şi firme,declară la RFI preşedintele USR, Cătălin Drulă, care comentează amendarea OUG pe energie de către coaliţie, la doar două săptămâni de la aprobarea ei în Guvern: „E ca acel banc celebru cu rabinul”.

Drulă: Includerea bisericilor şi a Metrorex în OUG pe energie, o sfidare, e ca-n bancul cu rabinul

OUG ce reglementează schema de plafonare şi compensare din energie va fi modificată. PSD a depus mai multe amendamente în Parlament, prin care vrea preţuri plafonate pentru biserici, farmacii şi Metrorex.

„Asistăm la un festival al bătăii de joc faţă de ţara asta, faţă de cetăţeni şi faţă de firmele ei. Cred că sintagma corectă este Ordonanţa care modifică Ordonanţa care introduce schema de plafonare, adică a fost o Ordonanţă dată în aprilie, noi am spus şi atunci că e proastă, apoi, Guvernul a venit acum două săptămâni cu o Ordonanţă care o modifică şi care a aruncat în aer mai ales zona de companii mari din România şi acum, după două săptămâni, iarăşi urmează să fie modificată în Parlament. Cel mai grav lucru din această a doua Ordonanţă, cea dată acum două săptămâni, este că scoate peste noapte, fără nici o consultare cu industria, plafonarea pentru companiile mari din România.

E vorba de 2.000 de companii de stat şi private, care reprezintă 50% din cifra de afaceri a tuturor companiilor din România, 35% din numărul de angajaţi, care se trezesc cu o ţeapă luată, pentru că Guvernul a dat Ordonanţa din aprilie şi a spus 12 luni veţi avea curentul la 1 leu/kwh, după care, după cinci luni din cele 12, deşi oamenii şi-au făcut planuri de afaceri, sunt o grămadă de salarii care depind de asta, vine şi scoate plafonarea peste noapte şi aruncă în aer costurile cu energia ale acestor companii”, spune Cătălin Drulă.

În opinia sa, ”chestiunea cu Metrorexul, cu bisericile este o sfidare, pur şi simplu”.

„E ca acel banc celebru cu rabinul care spune că dacă n-ai loc în casă, ia şi animalele şi după ce le scoţi ţi se pare că ai loc. Adică toată lumea avea plafonare până acum două săptămâni şi bisericile şi Metrorex, o scoate Guvernul PSD-PNL, pentru că Guvernul e cu PSD la masă, cu domnul Grindeanu vicepremier, cel care are în subordine Metrorex, trebuie doar să ridice două degete în şedinţa de Guvern şi să spună nu e OK, după care vine domnul Ciolacu şi lansează aşa tema vom acorda plafonare pentru biserici, Metrorex şi aşa mai departe. Păi, toate astea aveau plafonare până acum două săptămâni, voi aţi scos-o. La Metrorex, am făcut un calcul, pe luna septembrie va însemna o factură de 40-50 de milioane de lei şi ca să avem un punct de referinţă, acum un an, când eram ministrul Transporturilor, se plăteau 5-6 milioane de lei pe lună pentru curent. Cam asta este ce au reuşit să facă cu această Ordonanţă foarte prost scrisă cea din aprilie, o ţeapă dată cea de acum din septembrie şi lucrurile par că nu se opresc aici””, încheie Drulă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
oug,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.