Donaţie de aproape 120 de milioane de lire sterline pentru achiziţionarea de muniţie pentru Ucraina

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 martie 2024 41 afişări

Norvegia va dona aproape 120 de milioane de lire sterline pentru achiziţionarea de muniţie pentru Ucraina, potrivit Sky News.

Donaţie de aproape 120 de milioane de lire sterline pentru achiziţionarea de muniţie pentru Ucraina

Norvegia a anunţat că va dona aproximativ 117 milioane de lire sterline pentru a fi alocate unei iniţiative a Cehiei de a cumpăra muniţie pentru Ucraina din ţări terţe.

Premierul Jonas Gahr Stoere a anunţat donaţia şi a declarat că Ucraina „are nevoie urgentă de cantităţi mari de muniţie de artilerie pentru a rezista războiului de agresiune”.

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat repetat arme şi muniţie de la partenerii din Occident, susţinând că, fără aceasta, o ofensivă a Rusiei ar avea şanse mai mari de reuşită.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
norvegia,
donaţie,
muniţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.