Dominic Fritz: Timişoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 iunie 2021 1310 afişări

Primarul oraşului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că o companie germană va produce în următorii şase ani baterii pentru automobile electrice din întreaga lume. Astfel, oraşul va deveni un punct important pe piaţa europeană a tehnologiilor verzi.

Dominic Fritz: Timişoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume

Primarul oraşului Timişoara, Dominic Fritz, spune că germanii vor investi 200 de milioane de euro în următorii şase ani şi vor angaja aproximativ 1.000 de persoane.

„Timişoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume. Prin investiţia Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii şase ani în e-mobilitate, pe care am avut bucuria să o anunţăm astăzi, oraşul nostru se poziţionează ca un jucător important pe piaţa naţională şi europeană a tehnologiilor verzi. Sper ca această investiţie să atragă după sine şi alte proiecte în acest domeniu, dar şi forţă de muncă înalt calificată pentru cele 1000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timişoara”, a anunţat Fritz pe Facebook.

Primarul Dominic Fritz a mai spus că îl va felicita personal pe primul timişorean care va conduce o maşină electrică dotată cu o baterie fabricată la Timişoara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
baterii,
automobile,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.