Doi suspecţi care plănuiau să comită atentate la Bruxelles de Revelion au fost arestaţi

Autor: Ioana Bojan Postat la 29 decembrie 2015 80 afişări

Două persoane suspectate că plănuiau să comită atentate la Bruxelles de Revelion au fost arestate de autorităţile belgiene, în urma unei operaţiuni antiteroriste, relatează radioteleviziunea belgiană RTBF în pagina online.

Mai multe percheziţii şi arestări au avut loc duminică şi luni la Bruxelles, în Brabant şi în regiunea Liege, la cererea unui judecător de instrucţie din capitala Belgiei, specializat pe probleme de terorism.

În total, şase persoane au fost reţinute în cadrul anchetei, dar numai doi suspecţi au fost în final plasaţi sub mandate de arestare, celelalte patru persoane fiind eliberate după audieri.

Cei doi indivizi arestaţi sunt inculpaţi pentru apartenenţă la o grupare teroristă şi ameninţare cu atentate. Unul dintre ei este bănuit că era atât liderul unei celule teroriste, cât şi recrutor.

Conform informaţiilor obţinute de RTBF, gruparea intenţiona să comită atentate în Belgia vizând locuri emblematice din Bruxelles şi poliţia, cu ocazia sărbătorilor de Revelion. Parchetul federal a confirmat aceste informaţii, menţionând "ameninţări serioase cu atentate".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BELGIA,
ATENTATE,
POLIŢIE
/actualitate/doi-suspecti-care-planuiau-sa-comita-atentate-la-bruxelles-de-revelion-au-fost-arestati-14939967
14939967
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.