Doi studenţi români au luat medalia de bronz la o sesiune de comunicări ştiiţifice în Indonezia

Autor: Daniel Lazar Postat la 05 ianuarie 2024 24 afişări

Doi studenţi români au luat medalia de bronz la o sesiune de comunicări ştiiţifice în Indonezia

Doi studenţi români au obţinut medalia de bronz la sesiunea internaţională de comunicări ştiinţifice International Applied Science Project Olympiad, din Indonezia, desfăşurată în campusul Universităţii Sepuluh Nopember Institute of Technology, din Surabaya. Lucrarea redactată de Oprişescu Dulgheru Andrei Ştefan, student în anul 3 la Facultatea de Inginerie a Petrolului şi a Gazelor din cadrul Universităţii Petrol şi Gaze din Ploieşti, împreună cu Raduţă Petrescu Andrei, student în anul 3 în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică a Universităţii Politehnica Bucureşti a obţinut premiul 3, la egalitate cu echipa Universităţii King Abdul Aziz University of Jeddah din Arabia Saudită.

Concursul a reunit participanţi din 15 ţări, printre care Arabia Saudită, Singapore, Vietnam, Emiratele Arabe Unite, Kazahstan, Turcia, Tailanda, Filipine, Indonezia, Hong Kong şi România.

În luna noiembrie a anului trecut, Oprişescu Dulgheru Andrei Ştefan a obţinut locul 1 cu proiectul ResoTech Climate Enhancers, la etapa finală a ediţiei a VII-a a concursului de ideei de afaceri GoBiz 2023, ce a avut loc  la Predeal. Proiectul format dintr-un model simplificat al fenomenului fizic şi un plan de afaceri abordează separarea componentelor unui amestec de gaze prin propagarea unei unde acustice călătoare, creând astfel un flux direcţionat al componentelor mai uşoare care le îndepărtează de transductoarele de sunet.

În luna decembrie 2023, la etapa naţională a Olimpiadei Economiştilor în Formare, Andrei Ştefan Oprişescu Dulgheru a obţinut locul al treilea, devenind primul student cu specializare tehnică care s-a clasat pe podium în istoria competiţiei. Evenimentul, care a avut loc la Craiova, a reunit 86 de participanţi, reprezentând 16 universităţi din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
indonezia,
bronz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.