Documentul fără de care nimeni nu va mai putea vinde o maşină, în România. Care sunt pericolele maşinilor electrice

Postat la 02 mai 2023 51 afişări

Documentul fără de care nimeni nu va mai putea vinde o maşină, în România. Care sunt pericolele maşinilor electrice

Vânzarea unei maşini va fi în curând condiţionată de un document numit RAR Auto-Pass, care arată istoricul maşinii, conform unei legi adoptate în Parlament.

Însă există mai multe intrumente pentru a vedea numărul de kilometri, daunele din trecut sau modificările, inclusiv pentru maşini la mâna a doua aduse din străinătate. O astfel de verificare înainte de cumpărare este recomandată, spun specialiştii, pentru a evita defectele ascunse.

Cum se poate face acest lucru a explicat Adrian Mitrea, jurnalist auto, invitatul Ştefanei Todică la emisiunea iBani.

Pe site-ul Registrului Auto Român, oricine poate verifica gratuit numărul total de kilometri parcurşi. Dacă maşina are daune, raportul complet costă 35 de lei.

Adrian Mitrea: „Mi se pare foarte important că istoricul privind kilometrii parcurşi este gratuit pentru că este probabil cea mai comună intervenţie asupra maşinilor second-hand. Se umblă la kilometri mult şi atunci mă bucur că Registrul Auto Român are această unealtă de verificare, iar contra cost poţi să vezi şi daunele. Un raport care se referă la istoricul în România al maşinii respective. Deci, dacă e o maşină care e adusă dintr-o altă ţară sau poate chiar a circulat în mai multe ţări, doua, trei, înainte să ajungă în România, atunci instrumentul de la Registru Autor Român nu este suficient.”

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
document,
masina,
masini electrice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.