Doar în România e posibil să dărâmi un castel pentru a construi un supermarket

Postat la 17 martie 2017 1084 afişări

Protest pentru salvarea Castelului Brâncoveanu din Breaza, singura clădire istorică din localitate, aflată în paragină şi care riscă să fie demolată de proprietar, o societate privată.

Doar în România e posibil să dărâmi un castel pentru a construi un supermarket

Protestul, anunţat pe facebook, va avea loc marţi, începând cu ora 13.00. Cei care vor să salveze castelul, considerat emblema oraşului, solicită autorităţilor locale să nu elibereze autorizaţia de demolare. Primarul Gheorghe Richea susţine protestul şi că va face demersuri la Ministerul Culturii pentru ca acest castel să rămână în picioare.

Clădirea în discuţie se află în centrul localităţii Breaza, vis a vis de sediul Primăriei şi se află în proprietatea SC Uzin Internaţional, care a cumpărat castelul şi terenul aferent la începutul anilor 2000 de la descendenţii familiei Brâncoveanu.

“SC Uzin Grup deţine o suprafaţă mare de tern în centrul localităţii, iar pe acest teren se află şi conacul respectiv, acum într-o avansată stare de degradare. Este emblema oraşului şi ar fi păcat să se piardă. Cetăţenii solicită să-l introducem în patrimoniul naţional. Cred că şi noi ar trebui să facem nişte demersuri.  Poate chiar încercăm să-l cumpărăm, dar pentru aceasta trebuie mai întâi evaluat. Am avut discuţii pe tema aceasta. Din câte ştiu eu, o importantă societate privată, care deţine un lanţ de supermarket-uri în România, ar fi făcut o solicitare către SC Uzin în vederea achiziţionării unei suprafeţe de 5000 de metri pătraţi pentru construirea unui magazin. Terenul solicitat se află undeva în faţa castelului Brâncoveanu. ” a declarat Gheporghe Richea.

Cititi mai multe pe www.observatorulph.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.