Din Bahrein pana in nordul Africii, unda de soc pornita din Egipt se extinde

Postat la 19 februarie 2011 35 afişări

Actiunile de protest din zona araba s-au extins in ultimele zile in tot mai multe tari din nordul Africii si Orientul Mijlociu.

Ministerul de Interne din Bahrain a anuntat ca persoanele implicate in moartea a doi protestatari au fost arestate; miscarile de strada au continuat de-a lungul saptamanii la Manama, avand loc confruntari intre manifestanti si sustinatori ai regimului.

Manifestatiile continuau miercuri si in Egipt, in contextul in care armata a demarat reformele constitutionale, iar oamenii iesiti in strada vor ca plecarea lui Mubarak sa aduca intr-adevar democratizarea tarii. Armata a dispersat 200 de protestatari de la o uzina situata intre orasele Cairo si Alexandria.

In Iran, mii de persoane, intre care numerosi sustinatori ai guvernului, s-au adunat la Teheran pentru inhumarea unui barbat ucis in protestele antiguvernamentale.

In Irak, cel putin o persoana a fost impuscata mortal si alte 32 au fost ranite cand agenti ai unor firme private de securitate si ai serviciilor de securitate au deschis focul asupra a sute de demonstranti in fata sediului guvernoratului din Kut, oras situat la 110 kilometri sud de Bagdad.

Confruntari au avut loc si in Libia, unde aproximativ 150 - 200 de oameni s-au adunat in orasul Benghazi pentru a-l sustine pe activistul pentru drepturile omului Fathi Terbil, aflat in detentie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/din-bahrein-pana-in-nordul-africii-unda-de-soc-pornita-din-egipt-se-extinde-7996468
7996468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.