Dezatru fără margini. Un oraş lovit violent de inundaţii a dispărut în proporţie de 25% iar până acum autorităţile au descoperit peste 1.000 de cadavre

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 septembrie 2023 91 afişări

Dezatru fără margini. Un oraş lovit violent de inundaţii a dispărut în proporţie de 25% iar până acum autorităţile au descoperit peste 1.000 de cadavre

Peste 1.000 de cadavre au fost recuperate de echipele de intervenţie care se află în oraşul libian Derna, afectat de inundaţii, a anunţat un oficial local citat de Reuters.

Peste 1.000 de cadavre au fost recuperate în oraşul Derna din estul Libiei, a spus ministrul care estimează că numărul va creşte.

„M-am întors din Derna. Este un dezastru. Cadavrele zac peste tot, în mare, în văi, sub clădiri. Numărul cadavrelor recuperate în Derna este de peste 1.000", a declarat, pentru Reuters, Hichem Chkiouat, un oficial local şi membru al comitetului de urgenţă.

El estimează ca bilanţul final va fi „foarte, foarte mare".

„Nu exagerez când spun că 25% din oraş a dispărut. Multe, multe clădiri s-au prăbuşit", a precizat Hichem Chkiouat.

Alţi oficiali din zona calamitată susţin că cel puţin 2.000 de persoane au fost ucise de inundaţii şi că mii sunt date dispărute în urma inundaţiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cadavre,
derna,
inundaţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.