Dezastru într-o importantă ţară asiatică. Sute de oameni au fost evacuaţi

Autor: Cosmin Pirv Postat la 17 aprilie 2024 15 afişări

Dezastru într-o importantă ţară asiatică. Sute de oameni au fost evacuaţi

Cel puţin 800 de persoane dintr-o provincie indoneziană au fost evacuate în urma erupţiilor multiple ale vulcanului Ruang, scrie Reuters.

Vulcanul, situat pe insula Ruang, la aproximativ 100 de kilometri de capitala regională Manado, a erupt de mai mult de trei ori începând de marţi.

Autorităţile au ridicat nivelul de alertă la al doilea cel mai înalt nivel ca urmare a creşterii activităţii, a declarat un oficial de la Centrul de vulcanologie şi atenuare a riscurilor geologice din Indonezia.

Erupţia a fost declanşată de cutremurele recente de pe insulă.

„Trebuie să eliberăm insula pentru că anticipăm că ar putea avea loc mai multe erupţii. Nu este permisă nicio activitate pe o rază de patru kilometri de crater”, a precizat oficialul.

Pe insula Ruang locuiesc aproximativ 838 de locuitori, dintre care majoritatea au fost acum evacuaţi pe cea mai apropiată insulă Tagulandang.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vulcan,
erupţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.