Demonstraţii în plină stradă în Roma şi Viena. Activiştii de mediu protestează faţă de utilizarea combustibililor fosili

Postat la 16 septembrie 2023 27 afişări

Demonstraţii în plină stradă în Roma şi Viena. Activiştii de mediu protestează faţă de utilizarea combustibililor fosili

Activiştii pentru climă au protestat în faţa Colosseumului împotriva combustibililor fosili.

Naţiunile Unite au avertizat că ţările sunt departe de a limita încălzirea.

Mii de protestatari au ieşit în stradă şi în Austria, la Viena, unde au afişat pancarte prin care cereau taxe mai mari pentru emisiile de CO2.

Activiştii pentru climă s-au adunat vineri în faţa Colosseumului din Roma pentru a protesta împotriva utilizării combustibililor fosili care încălzesc planeta. Săptămâna trecută, Naţiunile Unite au avertizat că ţările sunt departe de a limita încălzirea, aşa cum s-a convenit în 2015 la Paris pentru a opri cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice, scrie AP.

În ultimele luni, Pământul a depăşit de mai multe ori recordul de căldură medie zilnică, iar vara din emisfera nordică a fost declarată cea mai caldă înregistrată vreodată.

„Ne aflăm astăzi aici pentru că dorim să cerem guvernului italian şi liderilor internaţionali să oprească toate noile investiţii în combustibili fosili, care sunt prima cauză a schimbărilor climatice de care suferă întreaga lume. În această vară, Italia a fost împărţită în două, între incendii devastatoare şi inundaţii teribile care au frânat un sector strategic precum agricultura şi au ameninţat securitatea oraşelor”, a declarat Alessio Petronelli, purtător de cuvânt al asociaţiei italiene, Rinascimento Green.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
activisti,
combustibili,
demonstratii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.