Defăimarea ţării sau naţiunii române se va pedepsi cu închisoarea

Postat la 24 martie 2016 196 afişări

Manifestările publice săvârşite cu intenţia de a defăima ţara sau naţiunea română ar putea fi pedepsite cu închisoarea, potrivit unui proiect de lege depus la Senat de un grup de parlamentari PSD, PC şi UNPR.

Defăimarea ţării sau naţiunii române se va pedepsi cu închisoarea

 Iniţiatorii vor reintroducerea în Codul Penal a infracţiunii de ''defăimare a ţării sau a naţiunii'', care ar urma să fie pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

În expunerea de motive, aleşii invocă evenimentele care au avut loc la Târgu Secuiesc de 1 decembrie 2015, faptul că tot mai mulţi cetăţeni de alte etnii consideră Ziua naţională a României ca zi de doliu sau că personaje istorice au fost spânzurate simbolic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/defaimarea-tarii-sau-natiunii-romane-se-va-pedepsi-cu-inchisoarea-15145078
15145078
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.