Declaraţia pe proprie răspundere. Care este SINGURA modalitate legală de a o arăta pe telefon. Răspunsul MAI. Ce opţiune au cei fără imprimantă

Postat la 30 martie 2020 973 afişări

Declaraţia pe proprie răspundere. Care este SINGURA modalitate legală de a o arăta pe telefon. Răspunsul MAI. Ce opţiune au cei fără imprimantă

Declaraţia pe proprie răspundere a devenit obligatorie din 25 martie pentru toţi românii care ies din casă. Lipsa accesului la imprimantă este însă una dintre cele mai mari piedici pentru românii care vor să respecte legea atunci când părăsesc domiciliul.

Deşi mulţi s-au gândit la varianta de a-şi fotografia semnătura făcută cu pixul pe o foaie şi apoi să o introducă în documentul PDF, pe care să-l aibă în telefon, aceasta nu este o variantă acceptată de oamenii legii.

Declaraţia pe proprie răspundere cu care poţi ieşi din casă trebuie completată în prealabil şi semnată de mână.

Autorităţile au precizat că, deşi poţi să prezinţi poliţistului sau jandarmului declaraţia în format electronic, ea tot trebuie printată pentru a fi semnată de mână. Ulterior, o poţi fotografia şi prezenta agentului.

„Până în acest moment, singura modalitate legală de autentificare a declaraţiei pe proprie răspundere este semnătura olografă. Această semnătură olografă face ca, pentru acel act semnat, să existe răspundere juridică, cu tot ceea ce presupune acest lucru în situaţia în care persoana ar fi trasă la răspundere”, au explicat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raspundere,
declaratie,
legalitate,
modalitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.