De unde se va da ora exactă în domeniul inteligenţei artificiale: CEO-ul OpenAI, Sam Altman, vede Emiratele Arabe Unite ca un viitor teren de testare a reglementărilor AI la nivel mondial

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 13 februarie 2024 1368 afişări

De unde se va da ora exactă în domeniul inteligenţei artificiale: CEO-ul OpenAI, Sam Altman, vede Emiratele Arabe Unite ca un viitor teren de testare a reglementărilor AI la nivel mondial

Sam Altman, de la OpenAI, a declarat că Emiratele Arabe Unite ar putea servi drept „un teren de reglementare" la nivel mondial pentru a testa noile tehnologii AI şi, ulterior, pentru a stabili regulile globale care să limiteze utilizarea acestora, raportează Bloomberg.

„Este foarte complicat de centralizat toate ideile de reglemetare referitoare la noile tehnologii inteligente", i-a transmis Altman ministrului IA din Emiratele Arabe Unite, într-o apariţie virtuală la World Governments Summit. 

Lumea va avea nevoie de o politică unificată pentru a ţine în frâu viitoarele progrese ale inteligenţei artificiale, a declarat liderul OpenAI, al cărui ChatGPT a propulsat tehnologia în mainstream. „Cred că, din mai multe motive, Emiratele Arabe Unite ar putea fi pregătite pentru a lua poziţia de lider în discuţiile pe această temă", a declarat el marţi.

Comentariile au fost făcute în contextul în care Altman laudă investitorii din Orientul Mijlociu pentru o iniţiativă în domeniul semiconductorilor care va ajuta la progresul AI. Emiratele Arabe Unite au investit masiv în inteligenţa artificială şi au făcut din aceasta un considerent politic cheie, însă legăturile sale cu China au stârnit unele îngrijorări în Statele Unite.

Luni, directorul executiv al G42, o companie arabă AI controlată de consilierul pentru securitate naţională al EAU, şeicul Tahnoon bin Zayed Al Nahyan, a declarat pentru Bloomberg că firma îşi va reduce prezenţa în China pentru a se conforma cerinţelor Washingtonului. G42 are parteneriate cu OpenAI, Microsoft Corp. şi Cerebras Systems Inc.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.