De la păscutul oilor pe câmpurile din Maroc până în parlamentul francez. Cum a ajuns o imigrantă ministrul Educaţiei în Franţa

Postat la 30 august 2016 5865 afişări

De la păscutul oilor pe câmpurile din Maroc până în parlamentul francez. Cum a ajuns o imigrantă ministrul Educaţiei în Franţa

Najat Vallaud-Belkacem s-a născut  pe 4 octombrie 1977 într-o familie săracă în satul Bni Chiker în apropierea oraşului Nador, Maroc, însă asta nu a oprit-o să aibă succes în carieră şi să ajungă ministrul Educaţiei din Franţa.

Potrivit Indiatimes.com, fetiţa obişnuia să pască oile pe câmp în Maroc, însă oportunitatea a apărut în momentul când Najat s-a mutat cu familia în Franţa, unde tatăl său, muncitor pe şantier, a obţinut un o slujbă.

"Faptul că ne-am părăsit ţara, rădăcinile a fost dificil pentru noi, a fost greu să ne găsim calea", a declarat ea

În 2002 ea a absolvit Institut d’études politiques şi tot atunci s-a alăturat Partidului Socialist pentru a "lupta împotriva discriminării, promovarea drepturilor cetăţenilor şi pentru a lărgi accesul populaţiei la slujbe şi locuinţe". A intrat în cursa pentru un loc de consilier la primăria din Lyon şi a câştigat

În 2005 s-a căsătorit cu Borris Vallaud şi a devenit consilier al Partidului Socialist, iar în 2007 s-a alăturat echipei de campanie prezidenţiale a lui Ségolène Royal.

Pe 16 mai 2012 a fost numită ministrul Dreptul Femeilor şi purtător de cuvânt al guvernului. Din 25 august 2014 deţine poziţia de Ministrul al Educaţiei.

Najat ar fi moştenit spiritul muncitor al tătălui său care a impus reguli stricte fiicelor sale - fără băieţi şi fără cluburi de noapte până la 18 ani. Drept urmare fetele s-au dedicat studiului. Fatiha, sora lui Najat, este avocat în Paris.

"Tot timpul am sfătuit tinerii să se implice în politică. Dacă eşti doar un spectator la ceea se întâmplă vei deveni frustrat".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.