De ce se poate amana aderarea Romaniei la Schengen

Postat la 13 noiembrie 2010 15 afişări

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen a fost pusa pentru putin timp sub semnul unei amanari, dupa ce secretarul de stat pentru afaceri europene de la Paris, Pierre Lellouche, a opinat ca pentru o decizie privind Bulgaria si Romania ar trebui asteptat raportul Comisiei Europene din vara lui 2011 referitor la progresele din sistemele judiciare ale celor doua state.

Pozitia lui nu a fost asumata oficial de Franta, iar oficialii de la Bucuresti au facut tot posibilul sa o minimalizeze, spre deosebire de cei de la Sofia, care au dat impresia ca ar putea sa se obisnuiasca si cu un asemenea scenariu. Romania nu accepta insa o asemenea posibilitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diplomatie,
aderare,
Schengen,
Pierre Lellouche,
raport,
CE
/actualitate/de-ce-se-poate-amana-aderarea-romaniei-la-schengen-7712080
7712080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.