De ce-l acuză americanii pe Putin de fraudă. Alegerile din Rusia în imagini (GALERIE FOTO)

Autor: Razvan Muresan Postat la 08 decembrie 2011 28 afişări

Vladmir Putin nu a candidat, însă alegerile parlamentare din Rusia au fost privite ca cel mai bun test de popularitate pentru scrutinul prezidenţial. Observatorii şi partidele de opoziţie vorbesc despre nereguli grave şi o susţinere clară a partidului Rusia Unită, scrie boston.com.

Partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin obţine majoritatea absolută în Camera inferioară a Parlamentului (Duma) cu 238 de deputaţi din totalul de 450, potrivit datelor "repartizării preliminare mandatelor", a anunţat luni Comisia Electorală, citată de agenţia de presă Mediafax. Alegerile legislative ruse, câştigate de partidul aflat la putere, Rusia Unită, au fost marcate de "încălcări frecvente" în cadrul numărării voturilor, în special introducerea în urnă a unor buletine suplimentare, potrivit unui comunicat difuzat luni de observatorii electorali ai OSCE.

Premierul rus Vladimir Putin a acuzat-o joi pe secretarul american de stat Hillary Clinton că a "dat semnalul de plecare" pentru contestarea rezultatelor alegerilor legislative şi a apreciat că opozanţii au acţionat "cu susţinerea" Washingtonului. Putin a mai declarat că în Rusia "nimeni nu vrea haos" către care ar duce, conform acestuia, "scenariul cunoscut" al protestelor opoziţiei faţă de rezultatele legislativelor, transmite Interfax, citată de sursa mai sus menţionată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
alegeri,
sua,
putin
/actualitate/de-ce-l-acuza-americanii-pe-putin-de-frauda-alegerile-din-rusia-in-imagini-galerie-foto-9040965
9040965
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.