Danone România a finalizat o investiţie de 7 milioane de euro pentru sustinerea micilor fermieri din zona Zimnicea care livrează lapte către fabrica de iaurt din Bucureşti

Autor: Roxana Rosu Postat la 01 aprilie 2024 42 afişări

Danone România a finalizat o investiţie de 7 milioane de euro pentru sustinerea micilor fermieri din zona Zimnicea care livrează lapte către fabrica de iaurt din Bucureşti

Danone România, liderul pieţei de iaurturi, a finalizat, împreună cu partenerii săi, o investiţie de 7 milioane de euro pentru sustinerea micilor fermieri din zona Zimnicea, care livrează laptele produs în gospodăriile proprii către fabrica de iaurt din Bucureşti.

Proiectul "O şansă pentru familia ta", demarat în 2012, include gospodării din Zimnicea, Bragadiru, Pietroşani, Suhaia, Fântanele, Năvodari, Frumoasa, Piatra, Zimnicele şi Conteşti, care asigură aproximativ 10% din cantitatea totală de lapte colectată anual pentru producţia de iaurt a fabricii din Bucureşti.

Danone achiziţionează doar lapte românesc şi procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte. În 2023 compania a colectat lapte proaspăt de la 23 de ferme mari şi peste 220 de gospodării.

Prin proiectul "O şansă pentru familia ta", Danone  a donat 370 de juninci rasa Holstein, 29 de staţii de muls mobile echipate cu panouri solare pentru încălzirea apei, precum şi 7 maşini agricole, potrivit datelor de pe siteul companiei.

Anul acesta, producătorul de lactate, împreună cu partenerul local, Polaris Group, care coordoneaza centrul de colectare din Zimnicea, colaborează cu autorităţile locale în vederea deschiderii unei clase specializată în mecanică agricolă la Liceul Teoretic din Zimnicea. Clasa va pregăti 12 elevi să devină specialişti în domeniul agricol, iar Danone va oferi burse de performanţă şi sociale în valoare de 5.000 de euro anual.

"Suntem mândri să anunţăm că, de 12 ani, prin programul social„O şansă pentru familia ta”, Danone România a reuşit să demonstreze nu doar angajamentul său ferm faţă de societate şi consumatori, dar şi dedicarea pentru dezvoltarea generaţiilor cu care a crescut de 25 de ani de când produce iaurt în fabrica de lactate din Bucureşti. Investiţia de 7 milioane de euro şi integrarea producţiei de lapte de la gospodarii din Zimnicea în lanţul nostru de aprovizionare şi producţie subliniază această dedicare. Mai mult, formarea clasei specializate în mecanică agricolă la Liceul Teoretic Zimnicea este un pas important în susţinerea educaţiei şi pregătirii viitoarei generaţii pentru o industrie agricolă inovatoare şi responsabilă", a declarat Cătălin Andreica, Milk Procurement & Project Manager, Danone România.

Danone a început să colecteze lapte din Zimnicea din 1999, iar din colaborează cu Polaris pentru dezvoltarea producţiei locale de lapte conform standardelor europene, inclusiv pentru susţinerea agriculturii regenerative şi a educaţiei.

"Suntem încântaţi să facem parte din acest parteneriat valoros, care marchează un pas important spre îmbunătăţirea accesului la educaţie specializată în domeniul mecanicii agricole pentru tinerii din comunitatea noastră. Contribuţia companiei Polaris Group la dotarea noii clase cu echipamente esenţiale şi oferirea de burse şcolare lunare celor 12 elevi înscrişi reflectă angajamentul nostru ferm faţă de dezvoltarea educaţională şi profesională a viitoarelor talente”, a precizat Iulian Branzoi, Director General Polaris Group.

Grupul Danone a achiziţionat fabrica de lactate Mioriţa din Bucureşti în anul 1996 şi a investit până acum aproximativ 90 milioane euro pentru modernizarea şi retehnologizarea acesteia. În prezent, 1 milion de iaurturi sunt distribuite către consumatorii români, dar şi către alte 13 pieţe europene.

Danone este prezent pe piaţa românească cu produse lactate proaspete (Danone, Activia, Danonino, Actimel), produse pe bază de plante (Alpro), precum şi cu produsele alimentare pentru bebeluşi şi nutriţie specializată (Aptamil, Milupa, Forticare).

 Ca cifră de afaceri, Danone este al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa de lactate, având în 2022 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 932 milioane de lei. Liderul pieţei de produse lactate ca cifră de afaceri este Albalact. Pe piaţa de iaurturi, Danone este lider, conform ultimelor date.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
danone,
lapte,
zimnicea,
bucuresti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.