Cumpărături de Black Friday. La ce să fim atenţi pe lângă reduceri

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 noiembrie 2023 17 afişări

Pe lângă regulile aplicabile vânzărilor promoţionale de Black Friday, vânzătorul este obligat să ofere clientului bunuri cu o garanţie legală de conformitate pe o perioadă de 2 ani de la momentul livrării bunurilor.

Cumpărături de Black Friday. La ce să fim atenţi pe lângă reduceri

Firma de avocatură Hategan Attorneys atrage atenţia asupra drepturilor consumatorilor. Aceştia trebuie să se asigure că produsele pe care le cumpără sunt conforme cu standardele legale.

Astfel, cumpărătorul are dreptul de a cere aducerea produsului în conformitate, o reducere proporţională a preţului sau, în anumite condiţii prevăzute de lege, încetarea contractului de vânzare, atunci când observă neconformităţi.

Pe lângă garanţia legală de conformitate, vânzătorii pot oferi şi garanţii comerciale, care reprezintă angajamente suplimentare faţă de consumatori, peste obligaţiile legale referitoare la garanţia de conformitate. Garanţia legală de conformitate (imperativă) se aplică pentru neconformităţile care apar în primele 2 ani de la livrare, în timp ce garanţia comercială de conformitate (facultativă) oferă remedii suplimentare pe care operatorul economic le poate oferi voluntar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
black friday,
garanţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.