Cum trebuie să arate preţurile produselor de Black Friday

Autor: Ioana Matei Postat la 20 noiembrie 2014 66 afişări

Cum trebuie să arate preţurile produselor de Black Friday

Black Friday este ziua în care majoritatea magazinelor din România promit reduceri substanţiale. Anul acesta, Black Friday va avea loc în România atât în ziua de 21 noiembrie, cât şi în 28 noiembrie. Iar pentru că uneori clienţii se lovesc de nereguli la acest capitol, Centrul European al Consumatorilor explică modul în care preţurile ar trebui să fie corect afişate:

Indiferent că este vorba de un magazin online sau de unul clasic, preţul trebuie întotdeauna afişat clar, lizibil, în lei şi cu toate taxele incluse (TVA şi alte taxe suplimentare, dacă este cazul).La achiziţia de pe un site aflat într-un alt stat membru al UE, preţul trebuie să fie afişat clar, cu toate taxele incluse, în moneda statului respectiv.

Orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse sau servicii identice. Preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă. Preţul de referinţă reprezintă cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus.

Orice anunţ de reducere de preţ exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil şi fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice: fie prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat; fie prin menţiunile "preţ nou", "preţ vechi" lângă sumele corespunzătoare; fie prin menţionarea procentului de reducere şi a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat.

Se interzice ca o reducere de preţ pentru un produs şi/sau serviciu să fie prezentată consumatorilor ca o ofertă gratuită a unei părţi din produs şi/sau serviciu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
black friday,
preturi,
produse,
romania,
consumatori
/actualitate/cum-trebuie-sa-arate-preturile-produselor-de-black-friday-13603304
13603304
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.