Cum sufocă plasticul toată planeta

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 28 iunie 2018 131 afişări

Plasticul realizat din materii prime de origine fosilă a început să fie fabricat în urmă cu circa 100 de ani, iar după al doilea război mondial a fost folosit la scară largă. În prezent, materialele plastice sunt extrem de răspândite – de la obiecte de uz medical până la maşini sau ambalaje de alimente.

Cum sufocă plasticul toată planeta

Durata de timp în care materialele plastice sunt folositoare diferă destul de mult de la o categorie la alta: pungile sau tacâmurile de plastic nu sunt folosite pe perioade de timp la fel de lungi ca şi autoturiSmele în componenţa cărora se găsesc. Dar un lucru este clar: odată ce sunt aruncate, reziduurile plastice se sfĂrÂmă în fragmente mici sau chiar minuscule. Iar aceste particule pot rătăci, vreme de sute de ani, în apele planetei sau în sol.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.